Gode råd for å ta vare på øynene

Mange nettbutikker tildeler for tiden et bredt utvalg av leveringsmetoder. En sikker vinner er nå noen ganger å få den levert til et hentepunkt, fordi det gir deg full fleksibilitet til å hente produktene dine akkurat når det passer deg. Fraktmetoden er derfor svært tilgjengelig, og ofte også den billigste formen for frakt.

Du kan alternativt vurdere å bestille pakken for levering hjem til deg eller på jobb. Leveringstypen er noen ganger litt dyrere, men også veldig praktisk. Det rimeligste alternativet for frakt vil imidlertid alltid vise seg å være å hente pakken selv, noe som dessverre avhenger av at du bor i kort avstand fra e-butikkens plassering.

Leveringstiden er selvsagt superavgjørende dersom vi mangler pakken din i løpet av kort tid, så til det formål er det selvsagt lurt at du ser nærmere på estimert leveringstid for det aktuelle produktet.

Mange nettbutikker lover mulighet for dag-til-dag levering på massevis av varer, men som tross alt krever at bestillingen legges inn før en viss tid, slik at de har utsikter til å bli klare å få produktet klart før de ansatte får fri.

Enkelte selskaper på nettet garanterer gratis frakt

Det er nå ekstremt enkelt for alle å søke etter informasjon om priser blant ulike internettselskaper, og takket være det har de fleste nettforhandlere ikke vært i stand til å motstå ved å redusere salgsprisene på en rekke av deres produkter betydelig – for jenter og gutter, og også for menn og kvinner – og noen ganger til og med gi gratis frakt.

Det kan imidlertid noen ganger vise seg å være lønnsomt å sjekke individuelle nettselskaper for rabattkoder før du handler, slik at du er ufeilbarlig sikker på å få den rimeligste prisen.

Generelt sett slår vi et slag for kjøp med kort eller mobilbetaling. Som et alternativ bør du benytte deg av et avdragstilbud som ViaBill, i tilfelle du ser en fordel ved å betale tilbake regningen over en periode.

Sjekket av advokater som forstår reglene

Før folk kjøper fra en nettbutikk bør du utvilsomt ha et øye med butikkens forhold, men det ville vært en omfattende oppgave.

En enklere løsning kan derfor være å sjekke om e-butikken støttes av e-merket, siden det generelt sett er en indikator på at nettbutikken overholder gjeldende danske regler, samt at nettbutikk besøkes av og til av fagfolk som kjenner forholdene på området. Dette er også en god sjanse til å bli hjulpet dersom du opplever dilemmaer i forbindelse med kjøpet.

Videre er det lurt å være nøye med det mest aktuelle regelverket som kan ha betydning for transaksjonen, for eksempel hvilken bytterett e-selskapet benytter seg av. I denne sammenhengen er det også vesentlig at du fortsatt sikrer e-postkvitteringen, slik at du senere kan bevise handelen din, enten du handler for en mann eller en kvinne.

Den mest kostnadsbevisste løsningen for levering

Trustpilot gir deg like pålitelige snarveier for å se nærmere på en stor gruppe aktuelle forbrukeres observasjoner, og derfor er det å foretrekke at du ta en nærmere titt på nettbutikkens vurderinger før du legger inn bestillingen.

Facebook produserer også virkelig utmerkede løsninger for å få innsikt i nettbutikkens popularitet. Her ser vi en rekke e-selskaper hvor du kan utarbeide en gjennomgang av kjøpsopplevelsen, som også bør brukes til å vurdere kundetilfredshet.

Nettstedet vårt er finansiert av annonser. Vi har et tett samarbeid med massevis av nettbutikker i form av introduksjon av bedriftenes produkter, og tjener et gebyr i den grad en bruker fra vår side fullfører en bestilling.

Kunnskap om varer og internettforhandlere opprettholdes fortløpende, men det er umulig for oss å gi garantier mot justeringer som kan ha blitt gjort siden vi sist oppdaterte nettsidens informasjon.