Piercingsmykker – mye mer enn bare mote og stil

Piercinger er et kroppssmykke med svært lange aner, i hvert fall hvis man velger å inkludere alle former av hull i ører og andre kroppsdeler opp gjennom historien. Samtidig har denne uttrykksformen fått en liten renessanse i moderne tid, og i dag er det svært mange nordmenn i vidt forskjellige aldre som har én eller flere piercinger.

Piercingsmykket som et signal på identitet

I dag har piercinger ikke den samme sjokkeffekten som for noen tiår siden, og enkle septum-piercingsmykker eller tilsvarende skaper ikke noe større oppmerksomhet. Samtidig er det fortsatt noen svært konservative miljøer som har begrensninger når det gjelder piercinger, for eksempel har enkelte flyselskap og andre organisasjoner med direkte kundekontakt fortsatt noen begrensninger.

Slike regler skaper derfor også fortsatt en noe «rebelsk» stemning rundt det å vise frem en piercing, selv om effekten da altså ikke på langt nær er like kraftig som tidligere. Samtidig er det kanskje mulig å si at en piercing er et litt mer moderat uttrykk sammenlignet med for eksempel en større tatovering på samme kroppsdel, men det dreier seg selvfølgelig om subjektive meninger og preferanser.

Et bredt utvalg av smykker skaper fleksibilitet

Piercingsmykker skaper samtidig en god del fleksibilitet når det gjelder hva du ønsker å uttrykke, i og med at du helt enkelt kan skifte smykke på bare noen sekunder. Det åpner for at du kan forandre stil etter dagsform og humør:

  • Et enkelt og stilrent piercingsmykke kan være et elegant tilbehør til en litt mer formell stil. Igjen har det skjedd mye i løpet av få år, og et enkelt smykke i gull eller sølv kan stå godt til dress eller kjole.
  • Et litt mer fargerikt og uttrykksfylt piercingsmykke kan være selve prikke over i-en når du setter sammen et spennende antrekk, eller kan være en kontrastskapende effekt.

Oppsummert handler piercingsmykker selvfølgelig om mote og stil, men de symboliserer også så mye mer.