Navnelapper og klistremerker – både praktiske og dekorative

Mote og flott design er kanskje ikke det aller første du assosierer med navnelapper, men i 2023 er det mulig å få tak i en mengde ulike klistremerker og navnelapper. Du kan velge mellom svært enkle versjoner og fantastiske design, og med litt mer eksklusive materialer kan navnelappen bli en integrert del av plagget.

De enklere navnelappene er fortsatt populære

I dag bestilles navnelapper vanligvis på nett, noe som åpner for mange ulike design og mye skreddersøm. Til enkel bruk er vanlige selvklebende navnelapper fortsatt aller mest populære, da de enkelt kan festes til alt fra ulike plagg til vannflasker og bokser.

Det kan være smart å ha noen tradisjonelle strykemerker i tillegg til de selvklebende navnelappene, da strykemerker er ekstra motstandsdyktige. De er derfor velegnet til plagg som trenger å vaskes ved høy temperatur.

Hvorfor ikke gjøre merket til en del av designet?

Selvklebende navnelapper festes selvfølgelig vanligvis til innsiden av plagget, gjerne på for eksempel vaskelappen. Samtidig trenger ikke navnelapper være noe du skjuler, det finnes mange flotte versjoner i stoff og andre mer forseggjorte materialer. Med nettbestilling og automatisert produksjoner det mulig å få tak i bånd med vevd tekst til en relativt rimelig penge.

Redesign og det å sy om gamle plagg er mer populært enn noensinne, og med noen flotte navnemerker eller vevde bånd er det mulig å gi dine nye plagg en helt egen stil med flotte detaljer. Husk på at slike navnelapper definitivt ikke bare trenger å inneholde for eksempel navn eller telefonnummer, det er spennende å eksperimentere med ulike symboler og helt annen tekst.

Til syvende og sist er det egentlig bare fantasien som begrenser hva du kan bruke klistremerker, navnelapper og ulike vevde bånd til. Derfor er det også smart å ha disse produktene i bakhodet neste gang du skal sy om plagg – kanskje finner du et helt nytt bruksområde for disse fleksible merkene?