Guide til Nordmørsbunad: Stiler, priser og sølv til dame og herre

Nordmørsbunad er en vakker og tradisjonell bunad som har sine røtter i Nordmøre, en region i Møre og Romsdal fylke. Hos Husfliden kan du finne et bredt utvalg av Nordmørsbunader til både dame og herre.

Nordmørsbunad til dame

Nordmørsbunad til dame er kjent for sin eleganse og detaljrike design. Bunaden består av flere elementer som skaper et helhetlig antrekk. En Nordmørsbunad til dame inkluderer vanligvis:

 • Skjorte
 • Selje
 • Rakkelrokke
 • Sølvbelte
 • Sølje
 • Scock

Nordmørsbunad til dame kan variere i pris avhengig av valg av stoff, broderier og sølvsmykker. Prisene starter vanligvis fra 15 000 kr og kan gå opp til 30 000 kr eller mer, avhengig av dine preferanser og tilpasninger.

Nordmørsbunad til herre

Nordmørsbunad til herre er en stilig og tradisjonell drakt som består av følgende elementer:

 • Skjorte
 • Selje
 • Vest
 • Knebukse
 • Sølvknapper
 • Sølje
 • Scock

Nordmørsbunad til herre er også tilgjengelig hos Husfliden, og du kan forvente en pris på rundt 15 000 kr eller mer, avhengig av materialvalg og tilpasninger.

Sølvsmykker til Nordmørsbunad

Nordmørsbunad er ikke komplett uten vakre sølvsmykker som matcher drakten. Hos Husfliden finner du et utvalg av sølvbelter og søljer som passer perfekt til både Nordmørsbunad til dame og herre.

Prisliste for Nordmørsbunad og sølv

Produkt Pris
Nordmørsbunad til dame 15 000 kr – 30 000 kr
Nordmørsbunad til herre 15 000 kr eller mer
Sølvbelte 5 000 kr – 10 000 kr
Sølje 2 000 kr – 5 000 kr

“En Nordmørsbunad er ikke bare en drakt, det er en stolt tradisjon som bærer med seg historien og kulturen til Nordmøre.”

Enten du velger Nordmørsbunad til dame eller herre, er det et fantastisk valg for å feire den norske kulturarven og vise stolthet for ditt opphav. Husfliden tilbyr rådgivning og veiledning for å hjelpe deg med å finne den perfekte Nordmørsbunaden tilpasset dine preferanser og behov.

Ofte stillede spørgsmål

Hva er en Nordmørsbunad?

En Nordmørsbunad er en tradisjonell folkedrakt fra Nordmøre-regionen i Norge. Den brukes både av kvinner og menn og er kjent for sin vakre design og håndverk.

Hva er prisen på en Nordmørsbunad?

Prisen på en Nordmørsbunad kan variere avhengig av flere faktorer, som kvaliteten på materialene og omfanget av broderiene. En Nordmørsbunad kan koste alt fra noen få tusen til titusener av kroner.

Hvilke plagg består en Nordmørsbunad av?

En Nordmørsbunad består vanligvis av en skjorte, en vest, en trøye, en jakke, en skjørt, en forkle og et sjal. Tilbehør som søljer og belter er også en viktig del av drakten.

Hvordan velger jeg riktig størrelse for en Nordmørsbunad dame?

Det beste er å prøve bunaden personlig, slik at du får riktig størrelse og passform. I en Husfliden-butikk kan de hjelpe deg med å finne den beste størrelsen basert på målinger og din fysiske form.

Hva er Husfliden?

Husfliden er en kjede av butikker i Norge som spesialiserer seg på salg av bunader, håndverksprodukter og tradisjonelle norske klær. De har et bredt utvalg av Nordmørsbunader og tilbehør.

Hvor kan jeg kjøpe en Nordmørsbunad dame?

Du kan kjøpe en Nordmørsbunad dame hos en Husfliden-butikk eller hos en autorisert bunadforhandler. Det er viktig å kjøpe fra pålitelige kilder for å sikre kvaliteten og autentisiteten til drakten.

Hvordan vedlikeholder jeg en Nordmørsbunad?

En Nordmørsbunad bør behandles med forsiktighet og rengjøres av profesjonelle. Det anbefales å oppbevare den i en bunadspose eller hengeposen som følger med, for å bevare kvaliteten og unngå skader.

Kan jeg bruke Nordmørsbunaden til spesielle anledninger?

Ja, Nordmørsbunaden kan brukes til ulike anledninger som bryllup, nasjonaldagen, jubileer og andre feiringer. Det er en stolt og vakker drakt som representerer regionen og kulturen.

Hva symboliserer sølvnålene og søljet i en Nordmørsbunad?

Sølvnålene og søljet i en Nordmørsbunad er viktige symboler og uttrykk for status og rikdom. De er også et uttrykk for stolthet og en måte å vise tilhørighet til Nordmøre-regionen.

Kan jeg få tak i spesiallaget sølv til en Nordmørsbunad?

Ja, det er mulig å få spesiallaget sølv til en Nordmørsbunad. En gullsmed kan hjelpe deg med å lage unike søljer og smykker som passer perfekt til din bunad og personlige stil.”””

Artiklen Guide til Nordmørsbunad: Stiler, priser og sølv til dame og herre har i gennemsnit fået 4.2 stjerner baseret på 14 anmeldelser